Bijzonder event bij Astrant Poppodium Ede: Street Wijs
17-06-2018 20:27
Bron: https://www.facebook.com/poppodiumede/posts/1523188137787900

Vandaag hadden een heel bijzonder, maar vooral tof event binnen onze muren, genaamd: Street Wijs.

Samen met 'Straat-Pastoor' Max Paans hebben we een gezellige middag verzorgd voor voornamelijk de dak en thuislozen van Ede. Ze konden wat komen drinken, heerlijk Indonesisch eten en luisteren naar live muziek van 'De Vale Gieren'. Ook Tatoeëerder Max Brukman van Artcastle Tattoo was van de partij en zetten gratis tattoos voor ze.


Poppodium ziet Cultuurprijs als extra stimulans
03-01-2018 11:56
Bron: http://edestad.nl

EDE Jongeren in Ede komen er wat betreft popmuziek bekaaid van af, vindt Poppodium Ede. De jeugd heeft behoefte aan 'vette feesten' en ruimte voor experimentele muziek. Poppodium ziet de Cultuurprijs die ze onlangs ontving als een extra stimulans om de Edese popcultuur op te peppen.

Want deze popcultuur loopt in Ede schromelijk achter op andere middelgrote gemeenten, stelt Xander van Soelen, initiatiefnemer van Poppodium Ede. Hij turft het aantal feesten en popconcerten in Ede op een hand. ,,In de Heideweek zijn er een aantal muziekfeesten, zoals Feel the beat. Dat zijn voornamelijk commerciële festivals met 'veilige' top-40 muziek."

EERSTE STAP De mannen van Poppodium, naast Van Soelen zijn dat Twan Spierings, Stephan Beumer en Jeroen van Wagensveld, missen ruimte voor de meer alternatieve hoek. Punk, house, maar ook blues, jazz, rock 'n roll. Daarom waren ze eind november ook zo blij met het ontvangen van de juryprijs, de culturele aanmoedigingsprijs van Ede. ,,Een eerste stap waarbij we merken dat er ook gemeentebreed belangstelling is voor de jongerencultuur", aldus Van Soelen.

Uit diverse onderzoeken onder de jeugd blijkt dat velen 'dikke feesten' willen in Ede, zegt Beumer. Maar dat moeten de jongeren al jaren buiten de plaats zoeken. Het laatste nachtelijke muziekfestival was in 2012: 8Bahn op het kazerneterrein. Daar kwamen duizenden mensen op af, maar dat moest uiteindelijk wegens geluidsoverlast stoppen. 

Poppodium bestaat inmiddels zes jaar en heeft sinds enige tijd ook een eigen plek: het gebouw van de voormalige dansschool aan het Kuiperplein. De bedoeling is dat er alternatieve feesten worden gehouden in het nieuwe popcentrum. Daarnaast willen de mannen dat het centrum een creatieve broedplaats wordt voor jong talent. ,,Waar we behoefte aan hebben in Ede is een soort humuslaag", zegt Van Soelen cryptisch.

,,Jeugd die interessante nieuwe dingen wil uitproberen. Die willen meedenken over een feest. Die oefenruimtes zoeken voor hun band. We gaan een beurs geven aan jongeren die iets willen ondernemen in de popcultuur. Op deze manier willen we mensen met lef te belonen." De gemeente voert momenteel een haalbaarheidsonderzoek uit en kijkt welke maatregelen er in het pand moeten worden genomen voor de geluidsisolatie.

GESCHIEDENIS Ede heeft wel degelijk een geschiedenis in de popcultuur, vertelt Spierings. ,,De Parkweg was in de jaren tachtig van de rock 'n roll. Herman Brood trad daar op, er kwamen bands uit Amerika, er was skinhead en new wave muziek."

,,Deze diversiteit missen we nu. Edese cultuur richtte zich tot nu toe op het klassieke genre, de koren. Er is genoeg beeldende kunst, er zijn veel bioscoopstoelen, maar dat kan veel diverser", stelt Van Soelen. ,,We keken bij de uitreiking van de Cultuurprijs eens de zaal rond en zagen voornamelijk 45-plussers. De gevestigde culturele orde in Ede is al jaren dezelfde. Wij blijven steeds de jongste organisatie, terwijl wij ook al zes jaar bestaan."

Het nieuwe popcentrum heet voorlopig 'Poppodium in de steigers' en er staan al een aantal activiteiten gepland. Het eerste grote feest is tijdens Koningsnacht, op 26 april 2018.


Fijne feestdagen en alvast een heel gelukkig nieuwjaar! 
22-12-2017 11:13
Bron: https://popcultuurede.nl

Centrum voor Popcultuur Ede, Poppodium Ede en al haar medewerkers, partners en vrijwilligers wensen u allemaal fijne feestdagen en alvast een heel gelukkig nieuwjaar! 

Dankzij de support die wij het afgelopen jaar hebben gekregen vanuit inwoners, ondernemers, fondsen, sponsoren en bezoekers uit Ede laten wij het creatiefste jaar tot nu toe achter ons!

Namens ons team: BEDANKT! voor de support en een muzikaal 2018 toegewenst <3

Wij zijn (pop)cultuur, street art, dance en vooral ROCKNROLL!

Fijne feestdagen, en kom vooral nog even langs tijdens onze hippe kerstmarkt a.s. zaterdag: Pop-Up Music Market: X-mas Edition


Poppodium Ede is winnaar (Juryprijs) Cultuurprijs Ede 2017!
04-12-2017 15:30
Bron: https://popcultuurede.nl

Poppodium Ede is winnaar (Juryprijs) Cultuurprijs Ede 2017!

Bij de uitreiking van de Edese Cultuurprijs ging Poppodium Ede er met de Juryprijs vandoor. Het juryrapport wond er geen doekjes om: ''Poppodium Ede levert een belangrijke bijdrage aan het culturele leven in Ede en heeft iedereen wat te bieden. Ze hebben de prijs meer dan verdiend.

Poppodiumman Xander van Soelen: "Heel vet dat we deze prijs gewonnen hebben. We zijn al heel lang bezig en het zat niet altijd mee, maar we zijn stug doorgegaan en kijk eens wat we nu allemaal bereikt hebben!" Het Poppodium staat voor muziek, evenementen, festivals en projecten. Van Soelen: "Van punkconcerten tot singer-songwriters, van graffitiprojecten tot skateboard- en BMX-wedstrijden." Ze probeert een breder publiek te bereiken, met bijvoorbeeld Muziek bij de Buren." Het gewonnen prijsbedrag komt wel op. Stephan Beumer van het Poppodium: "We hebben zoveel ideeën voor 2018, dat geld hebben we hard nodig. Vette activiteiten, meer zichtbaarheid in Ede, meer bereik onder de kids. Meer rock and roll in Ede!" Waarbij Van Soelen opmerkt dat cultuur bij de jongere generatie moet gaat leven. Daar werken ze hard aan. Hij hoopt bij volgende prijsuitreikingen niet alleen 45-plussers, maar ook twintigers te zien.

Jurylid Rogier Pelgrim stelt dat Poppodium Ede de stad echt verrijkt heeft met allerlei evenementen. "Ik heb opgetreden bij hun singer-songwriteravonden bij koffiecafé De Jonge Dame. Dat was heel knus en heel erg geslaagd. Het publiek bestond uit jong en wat ouder." Burgemeester Rene Verhulst vertelt dat hij de winnaars herkende: "Ik had de stukken gezien over het Centrum voor Popcultuur wat ze starten. Daarop stond 'Make Ede great again'. Bluf met een knipoog. Ontzettend leuk dat ze nu deze prijs winnen."

Voor de winnaars van de Cultuurprijs en de Juryprijs maakte kunstenaar Anneke Schat uit Lunteren twee unieke plastieken van zilver. Met een schittering in de ogen geeft ze een toelichting: "Het ontwerp staat op 3 poten, want de winnaars moeten stevig op de grond staan. En er zit een doorgaande, dynamische lijn in het ontwerp. Want succes moet doorgaan, zeker voor deze jonge mensen.

Door Betty van de Bunt


Pop-Up Music Market: X-mas Edition zoekt jonge, creatieve, lokale ondernemers!
26-10-2017 15:13
Bron: https://popcultuurede.nl

Pop-Up Music Market: X-mas Edition zoekt jonge, creatieve, lokale ondernemers!

We zijn op zoek naar ondernemers die zichzelf willen presenteren op de Market tijdens dit evenement en samen met ons ervoor willen zorgen dat dit evenement een succes wordt. Dus, werk je met kunst, authentieke en handgemaakte producten of wil je met jouw onderneming onderdeel uitmaken van de Pop-Up Music Market? Meld je dan aan via de onderstaande link.

https://goo.gl/forms/EaBZt4V1xU6rNBMD3Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 10:00 - 16:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Het Poppodium Ede is nog niet dagelijks geopend. Op dit moment werken we achter de schermen keihard aan de verbouwing. Houd onze website en social media in de gaten om bij te houden wanneer wij open gaan!
Cafetaria / Bar
Binnenkort is er meer informatie beschikbaar!
Terras / Buitenpodium
Binnenkort is er meer informatie beschikbaar!
Meer informatie volgt binnenkort!
Het ‘Centrum voor Popcultuur’ vind je in hartje Ede Centrum aan het Kuiperplein (nr.31). Op 5 minuten loopafstand van station Ede Centrum en met voldoende parkeerplek voor de deur is het goed bereikbaar. Parkeren is gratis na 18:00 uur in de avond, op zondag en tijdens feestdagen.
P: Kuiperplein, Ede
ma-za 07:00-18:00: € 1,76 /u
Maximaal dagtarief: € 4,00
Vanaf Station Ede/Wageningen
Bus 2: Richting Veldhuizen via Centrum
Bus 107: Richting Putten
Bus 108: Richting Apeldoorn
- Uitstappen bij Doelenstraat, Ede
- Lopen over de Arhemseweg en het spoor oversteken
- Rechtsaf op Telefoonweg daarna eerste rechtsaf Kuiperplein
Vanaf Station Ede/Wageningen
Bus 5: Richting Station De Klomp
- Uitstappen bij Station Ede Centrum
- Lopen langs de Telefoonweg richting de grote parkeerplaats; Kuiperplein
Vanaf Station Ede/Wageningen
Valleilijn Stoptrein: Richting Amersfoort
- Uitstappen bij Station Ede Centrum
- Lopen langs de Telefoonweg richting de grote parkeerplaats; Kuiperplein
In Ede Centrum vind je twee hotels op loopafstand van ons, namelijk:
- Hotel de Bosrand
- Hotel de Paasberg

Ook vind je kamers in Ede via Airbnb