Missie en Visie

Het begint met het ‘Waarom’. Dit credo is gebruikt om de missie en visie van het nieuwe concept te formuleren. Hierbij is gebruik gemaakt van het principe van Simon Sinek’s Gouden Cirkel: Waarom – Hoe - Wat. Waarbij het Waarom staat voor de Missie, het Hoe de visie en het Wat de doelstelling. Tijdens een sessie hebben betrokken we per vraagstelling aangeven wat voor ons belangrijk is. Hieronder wordt elk onderdeel van de cirkel in één zin samengevat.

Waarom

Omdat wij geloven dat cultureel ontwikkelde jongeren bijdragen aan een gelukkiger, socialer en cultureler Ede. Een inspirerende stad die jongeren aan zich bindt. Popcultuur inspireert jongeren en muziek brengt mensen samen!

Hoe

Door een positieve bijdrage te leveren aan de creatieve/culturele/persoonlijke talentontwikkeling van Edese jongeren. Hen helpen deze te ontdekken, eigen initiatief te stimuleren en hun zelf-organiserend vermogen te helpen ontwikkelen en faciliteren. Door hun een toffe plek te geven waar zij kunnen experimenteren, ontwikkelen en produceren. Een plek waar de jongeren het verschil maken.

Wat

Het ‘Centrum voor Popcultuur Ede’ is een broedplaats waar Edese jongeren (12 – 26) kennis maken met inspirerende cultuurvormen en andere Edenaren, gecoached worden door rolmodellen, door oefeningen kunnen werken aan hun talenten, samen met anderen werken aan (culturele) producties en de mogelijkheid krijgen hun talenten te presenteren. Vanuit dit centrum werken wij samen met andere (lokale) culturele- en creatieve organisaties en scholen. Daarnaast realiseren wij projecten op locatie die bijdragen aan de ontwikkeling van de talenten van Edese jongeren en de culturele aantrekkelijkheid van Ede. Een broedplaats wat dankzij een brede culturele programmering zich in korte tijd ontwikkelt tot de creatieve hotspot van Ede.

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 10:00 - 16:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Het Poppodium Ede is nog niet dagelijks geopend. Op dit moment werken we achter de schermen keihard aan de verbouwing. Houd onze website en social media in de gaten om bij te houden wanneer wij open gaan!
Cafetaria / Bar
Binnenkort is er meer informatie beschikbaar!
Terras / Buitenpodium
Binnenkort is er meer informatie beschikbaar!
Meer informatie volgt binnenkort!
Het ‘Centrum voor Popcultuur’ vind je in hartje Ede Centrum aan het Kuiperplein (nr.31). Op 5 minuten loopafstand van station Ede Centrum en met voldoende parkeerplek voor de deur is het goed bereikbaar. Parkeren is gratis na 18:00 uur in de avond, op zondag en tijdens feestdagen.
P: Kuiperplein, Ede
ma-za 07:00-18:00: € 1,76 /u
Maximaal dagtarief: € 4,00
Vanaf Station Ede/Wageningen
Bus 2: Richting Veldhuizen via Centrum
Bus 107: Richting Putten
Bus 108: Richting Apeldoorn
- Uitstappen bij Doelenstraat, Ede
- Lopen over de Arhemseweg en het spoor oversteken
- Rechtsaf op Telefoonweg daarna eerste rechtsaf Kuiperplein
Vanaf Station Ede/Wageningen
Bus 5: Richting Station De Klomp
- Uitstappen bij Station Ede Centrum
- Lopen langs de Telefoonweg richting de grote parkeerplaats; Kuiperplein
Vanaf Station Ede/Wageningen
Valleilijn Stoptrein: Richting Amersfoort
- Uitstappen bij Station Ede Centrum
- Lopen langs de Telefoonweg richting de grote parkeerplaats; Kuiperplein
In Ede Centrum vind je twee hotels op loopafstand van ons, namelijk:
- Hotel de Bosrand
- Hotel de Paasberg

Ook vind je kamers in Ede via Airbnb